Актьорът от Игра на тронове Иън Гелдър почина на 74-годишна възраст.Смъртта

...
Актьорът от Игра на тронове Иън Гелдър почина на 74-годишна възраст.Смъртта
Коментари Харесай

Почина актьор от Игра на тронове

Актьорът от " Игра на тронове " Иън Гелдър умря на 74-годишна възраст.

Смъртта му беше оповестена от брачна половинка му Бен Даниелс, който отдаде респект на „ най-милото, най-щедрото и любящо човешко създание “ .

Ian Gelder, who played Kevan Lannister on Game of Thrones, has passed away at the age of 74
— Winter is Coming (@WiCnet)
59-годишният Даниелс сподели, че Гелдър е бил неговата  " безспорна канара " по време на връзката им от повече от 30 години.

Британският артист, който изигра Кевън Ланистър в хитовия приказен трагичен сериал, беше диагностициран с рак на жлъчните пътища предишния декември.

Бен Даниелс написа в обществените медии: „ С голяма горест и тежко сърце, разрушено на милиони части, напущам този пост, с цел да оповестя гибелта на моя безценен брачен партньор и сътрудник в живота Иън Гелдър. “

Заедно със известието си в Instagram, Даниелс показа фотография на двойката, която съгласно него е направена на Коледа, откакто Гелдер е напуснал болничното заведение.

Гелдър за първи път изигра Кеван Ланистър в първия сезон на  " Игра на тронове " през 2011 година

Ian Gelder, 'Game of Thrones' Actor Who Played Kevan Lannister, Dies at 74
— Variety (@Variety)
Той беше по-малкият брат на лорд Тивин Ланистър и беше един от неговите най-верни и доверени офицери в армиите на Ланистър.

След видимо неявяване, Гелдър повтори героя си в идващите сезони, срещайки гибелта си в последния епизод на сезон шести.

По време на дългата си десетилетия кариера, артистът също взе участие в ролята на господин Декър в " Torchwood: Children Of Earth ", както и като посетител в ролята на Чарлз, библиотекарят академик в " His Dark Materials ", и Злин в " Doctor Who ".

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР